Med ett öga för skönhet
och detaljer

Sedan 2009 är jag verksam som frilansande fotograf, där hästar varit det jag i huvudsak valt att gestalta genom min kameralins. Valet av motiv föll sig naturligt då intresset för de magnifika djuren funnits hela livet.

Jag som fotograf

Som fotograf är jag nyfiken och inte rädd för att experimentera. Med tiden har jag utvecklat ett unikt bildspråk där intressanta kompositioner och detaljer kännetecknar mina bilder.

För att kunna bryta mot fotokonstens alla regler måste man också känna till dem och trots min förkärlek till mer artistiska bilder uppskattar jag även klassiska porträtt och tekniskt korrekta ridsportbilder. Min mångsidighet är en av mina styrkor och gör att jag kan erbjuda ett brett spektrum av tjänster.

Personligt

21 år gammal, född och uppvuxen på den småländska östkusten mellan Kalmar och Oskarshamn. Efter avslutad gymnasieutbildning styrdes kosan mot Linköping för universitetsstudier på civilekonomprogrammet, där jag läst tre av fyra år. Just nu har jag ett års studieuppehåll till förmån för heltidsjobb som koordinator med externt ansvar i studentkårens styrelse.

Jag skulle beskriva mig själv som en kreativ perfektionist som gillar att ha många bollar i luften. Förutom fotograferingen ligger mina engagemang i diverse föreningar, styrketräning och grafisk design mig varmt om hjärtat.

Hästar är självklart en stor del av mitt liv. Ridit har jag gjort i 15 år och hunnit med både delägarhäst, medryttarhästar och en hel del annat däremellan. Nuvarande medryttarhästen är en hoppstammad halvblodsvalack ue. Irco Mena, utbildad medelsvår dressyr.